Gewoon een gewoonte

Derde week januari. Blue Monday. Het voornemen om te sporten is waarschijnlijk gesneuveld. Door twee redenen: blessures en gebrek aan discipline. Vooral hardlopers hangen door een blessure hun hardloopschoenen aan de wilgen. Hardlopen is dan ook de meest blessure gevoelige sport. Op de voet gevolgd door voetbal.

Iedere keer dat je tijdens hardlopen landt krijgen je knieën enorme klappen van twee tot vijf maal je gewicht te verduren. Bij voetbal is er bovendien sprake van veel onverwachtse bewegingen. Zo verdraai je makkelijk een enkel of een knie. Vaak zijn spieren en botten niet opgewassen tegen zo’n plotselinge toename in belasting. Aanhechtingen en pezen evenmin. Ze zijn simpelweg niet sterk genoeg. Met een langdurige blessure tot gevolg.

En dan het gebrek aan discipline. Mensen voelen zich daar slecht over. Discipline is voor hen hetzelfde als wilskracht. Maar iets op wilskracht doen lukt hooguit een paar keer. Sporten op wilskracht is gedoemd om te mislukken. Niemand heeft daar genoeg wilskracht voor. Discipline is je een gewenste gewoonte eigen maken. Een afspraak met iemand anders helpt daar enorm bij. Bij fit20 weten wij dit.

Daarom train je bij fit20 veilig en altijd op afspraak. Wij zorgen ervoor dat je geen blessures oploopt, en wij zorgen ervoor dat je geen wilskracht hoeft te gebruiken. Wij zijn een glimlachende aanmoedigende stok achter de deur zodat de fit20 gewoonte een vanzelfsprekend deel van je leven wordt. Daarom kon een fit20 studio zoals fit20 Apeldoorn dit jaar 36 leden feliciteren met hun 10 jarig lidmaatschap. Geen Blue Monday kreeg ze eronder!